Nieuws uit Olen

Olen

Nieuws uit Olen

Kempense koperfabriek investeert in kaaimuur van 140 meter

14/06/18 16:14 - Koperproducent Aurubis Belgium en nv De Vlaamse Waterweg gaan een nieuwe kaaimuur bouwen langs het Kempisch Kanaal in Olen. Het doel van deze samenwerking is tienduizenden vrachtwagens van de weg te halen.

Wegenwerken naderen kantelpunt in enkele zones

13/06/18 02:57 - De werklieden die op de Geelseweg-Herentalseweg (N13) in Olen-Geel aan de slag zijn, leggen volop nieuwe lagen asfalt. De werfzones verplaatsen zich na de bouwvakantie naar Geel-Punt.

Barbecueteam Smaakmakers haalt Europese titel binnen

12/06/18 02:57 - Het Olense barbecueteam Smaakmakers mag zich Europees kampioen Culinaire Barbecue noemen. In het Zweedse Brösarp gaf de ploeg rond Jelle en Tony Ver Berne iedereen het nakijken.

Luan (10) kan niet praten of zien, alleen horen

09/06/18 03:00 - Motorclub Crusaders for Justice houdt zaterdag 16 juni op domein Teunenberg in Olen een grote benefiet voor Luan, een tienjarige jongen met een ernstige geboortebeperking. Co-ouders Ilse Van Saet uit Balen en Stijn Van Samang uit Eksel zijn blij met de steun.

Partijen lijnrecht tegenover elkaar in dossier over administratief centrum

08/06/18 02:57 - Tijdens de gemeenteraad in Olen is flink geruzied over de bouw van een nieuw gemeentelijk administratief centrum. In een dossier waarin al drie jaar achter gesloten deuren intensief wordt gewerkt aan een consensus staan de verschillende partijen nu lijnrecht tegenover elkaar.

“Rouw en verdriet zijn nog altijd groot taboe”

05/06/18 03:00 - Kathleen Weuts uit Onze-Lieve-Vrouw Olen en Kim Peeters uit Herenthout verloren ieder in 2015 hun kindje. Die tragische gebeurtenis buigen ze nu om naar een positief verhaal: in hun rouw- en verliescafés leren ze mensen omgaan met verdriet.

België grijpt naast nieuwe batterijenfabriek (en 400 banen) van Umicore

01/06/18 08:43 - Materialengroep Umicore zal een grote fabriek voor materialen voor herlaadbare batterijen bouwen in Polen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Dat is een tegenvaller voor Antwerpen, dat het project graag had binnengehaald. De fabriek is goed voor 400 jobs.

Hezeschrans moet dertig firma’s een plaats geven

01/06/18 03:00 - Met het onteigeningsplan zetten IOK en de stad Geel een belangrijke stap in de realisatie van de gloednieuwe bedrijvenzone Hezeschrans tussen de Herentalseweg en het Albertkanaal. Deze zone van zo’n 8 hectare moet plaats bieden aan een dertigtal niet-hinderlijke ondernemingen.

Bart Peeters en Natalia coveren wereldhit van Ed Sheeran

20/05/18 14:44 - De festivalgangers op Gladiolen in het Kempische Olen kregen zaterdagavond een verrassing van formaat over zich heen. Tijdens het optreden van Bart Peeters kwam soulfenomeen Natalia het podium op. Samen brachten ze een krachtige cover van 'Shape Of You', de wereldhit van Ed Sheeran.

Verdachte van moord op verpleegster bedreigt één uur na aankomst in gevangenis al vrouwelijke cipier

17/05/18 18:11 - Marco L. (43), die samen met Ashley V.D.V. (33) verdacht wordt van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk, bedreigde amper één uur na aankomst in de gevangenis van Turnhout een vrouwelijke cipier. Dat leverde hem direct een tuchtmaatregel op. Beide moordverdachten verschenen donderdagvoormiddag voor de onderzoeksrechter.

Zelf nieuws uit Olen?
Deel ervaringen over OlenOlen

„ Uw gids door Olen op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken